Square Group neemt Michiels H. Aannemingsbedrijf over

Square Group heeft een princiepsakkoord gesloten met Herman Michiels voor de overname van Michiels H. Aannemingsbedrijf nv. De overname wordt dan effectief vanaf 1 maart 2020.

Michiels is vanuit haar zetel in Heist-op-den-Berg actief in grond-, sloop en wegeniswerken en beschikt over een breekwerf (recyclagecentrum voor slooppuin) en betoncentrale.

Herman Michiels is 41 jaar geleden als éénmanszaak gestart, wat sindsdien uitgroeide tot een bedrijf van 70 medewerkers en een omzet van 16 mio EUR.

Voor Square Group is deze aankoop een belangrijke strategische beslissing. Vanuit de zetel gelegen in Wondelgem (Gent) en recente opgestarte site in Flémalle (Luik), zal met de nieuw verworven locatie in Heist-op-den-Berg het Belgisch grondgebied volledig afgedekt kunnen worden.

Voor de aannemingsactiviteiten zal Michiels H. Aannemingsbedrijf onder de koepel van Square Group autonoom blijven opereren naast Aclagro. Vanuit Heist-op-den-Berg zullen de regios Kempen, Limburg, Vlaams Brabant tot het noorden van Antwerpen meer efficiënt bediend kunnen worden. De betoncentrale en de breekwerf (recyclage van slooppuin) zullen geïntegreerd worden in AC Materials, de recyclage unit van Square Group. Inclusief deze site zal AC Materials over 6 vestigingen beschikken in Vlaanderen van Brugge, over Gent (2), Vlierzele en Puurs tot in Heist-op-den-Berg.

Het is de doelstelling om in de regio verder te groeien in de activiteiten van grondwerken, sloopwerken en wegeniswerken. De samenwerking met de verschillende entiteiten van Square Group zal synergieën mogelijk maken alsook de uitvoering van complexe werven inclusief asbestverwijdering, ontmanteling, sloop en bodemsanering.

Met deze overname zal Square Group de kaap van 500 werknemers ronden. Alle medewerkers van Michiels zullen aan boord blijven. Er zijn heden al nieuwe vacatures uitgeschreven om de voorziene groei in de regio te ondersteunen.

Wondelgem, 21.01.2020

Andere artikels