Zorg voor duurzaamheid

Als aannemer die deel is van een circulaire groep, streven we naar duurzame waardecreatie op lange termijn.

Prioriteit voor een duurzaam beleid

Aclagro draagt maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel. Binnen de groep erkennen we de verantwoordelijkheid van bedrijven om een maatschappelijke rol op te nemen, gemeenschappen te verbinden en waarde te creëren voor alle stakeholders.

Lees onze beleidsverklaring

We behoren tot een circulaire group

Circulair ondernemen zit in het DNA van Square Group. Aclagro staat als aannemer in voor afbraak, saneringswerken en reiniging van vervuilde gronden. Al van bij de oprichting zetten we in op recyclage en hergebruik van afvalstromen uit de bouwsector. Via onze recyclagecentra van AC Materials herwinnen we deze afvalstromen en zorgen we dat 99% kan worden hergebruikt als secundaire grondstoffen in onze andere entiteiten. Met Oryx Projects faciliteren we daarnaast ook de herontwikkeling van brownfields en via de terminals van DD Shipping voorzien we zoveel mogelijk in transport over water. Zo houden we, binnen onze groep, de cirkel gesloten.

Onze initiatieven

Hoe weerspiegelt ons duurzaamheidsbeleid zich in de praktijk? Een greep uit onze initiatieven geeft een goed idee van onze constante inspanningen om de impact van onze activiteiten op het milieu maximaal te reduceren.

  • Investeren in duurzaam machinepark met o.a. hybride kranen
  • Grote elektrische vloot die steeds verder wordt uitgebreid
  • Laadinfrastructuur, zelfs op werven
  • Inzetten op hernieuwbare energie door installatie zonnepanelen