Nieuws

Overname activiteiten DD Mix en DD Recycling

04/10/2012

AC Materials (www.acmaterials.be) heeft als dochtervennootschap van Aclagro de installaties en het personeel overgenomen van DD Mix en DD Recycling in Puurs en Vlierzele.

Met deze overname bereikt AC Materials een perfect geografisch gespreid logistiek netwerk voor haar activiteiten en klanten in de driehoek Antwerpen, Gent en Brussel. In deze driehoek zijn 3 productiesites: Gent (Wondelgem), Vlierzele en Puurs. Elke site ligt aan belangrijke gewestwegen en in de directe nabijheid van autosnelwegen. Twee ervan zijn bereikbaar via het water en beschikken over een eigen kade voor aanvoer en afvoer van diverse materialen via binnenschepen, en in Puurs zelfs zeeschepen.

AC Materials biedt een waaier van producten en diensten, allen bouwgerelateerd zijn en met een sterke ecologische inslag:
- Storten van zuiver bouw- en slooppuin (beton, metselwerk, asfalt en teerhoudend asfalt
- Storten van uitgegraven bodem (verontreinigd en niet verontreinigd)
- Afhaling en levering van gecertificeerde gebroken puingranulaten (Copro) in diverse fracties en dit in  zowel beton, metselwerk als asfalt
- Afhaling en levering van diverse gestabiliseerde mengsels op basis van recyclingmaterialen en natuurlijke granulaten
- Afhaling en levering  (met eigen betonmixers) van gecertificeerd stortklaar beton (BENOR) voor diverse bouwtoepassingen

Aclagro is in deze sector reeds lang actief. Door de overname van de activiteiten van DD Mix en DD Recycling kan deze specialisatie in recyclage en betonproducten nu gebundeld worden in de nieuwe  entiteit  AC Materials.

AC Materials wil zich in de komende jaren profileren als een belangrijke speler in de recyclage van slooppuin en in het produceren van stortklaar beton en gestabiliseerde mengsels.

Terug naar overzicht